ONZE SERVICE

Als specialist in hard- en zachtfruit regelen wij het volledige proces, van de fruitboom tot aan de supermarkt. Wij bieden een eigen verpakkingsservice en regelen het transport. Wij werken daarbij zeer servicegericht en schakelen snel, om onze partners van de beste kwaliteit te voorzien.

AFSPRAAK IS AFSPRAAK

Bij Job van Iterson Fruit houden we van duidelijkheid en heldere communicatie met onze telers en retailers, deze worden altijd nagekomen. Timemanagement is voor Job van Iterson Fruit essentieel en de belofte “altijd op tijd” nemen wij zeer serieus, hierdoor kunnen wij supermarkten garanderen dat de producten altijd vers zijn op het moment dat deze in hun schappen komen te liggen.

DUURZAME GEWASBESTRIJDING

Job van Iterson Fruit zet zich in om het imago van de Nederlandse fruittelers in een positief daglicht te brengen doormiddel van duurzame gewasbescherming om zo een positieve bijdrage te kunnen leveren en de bijensterfte tegen te gaan. De Nederlandse fruitteler houdt zich aan zeer strenge regels volgens GLOBALG.A.P. en steeds meer telers werken ook onder het Milieu keurmerk of te wel vanaf 2018 nieuwe keurmerk On the way to PLANETPROOF.

Deze telers zorgen ervoor dat de biotoop in de boomgaarden wordt verbeterd voor de bijen en overige wilde bestuivers (wilde bestuivers zijn: wilde bijen, hommels en zweefvliegen) door het plaatsen van bijvoorbeeld bijenkasten en tevens wordt er gekeken waar eventueel bloemstroken en houtwallen geplaatst kunnen worden. Deze bloemstroken zijn erg belangrijk om de voedselvoorziening van de wilde bestuivers op peil te houden. De bijdrage van wilde bijen aan de productiewaarde van appels en blauwe bessen bedraagt jaarlijks duizenden euro’s aan hectare. Alleen al voor de Elstar appel komt dit voor heel Nederland neer op wel 16 tot 20 miljoen euro (in het rapport van onderzoekers Alterra Wageningen UR).

Wij zijn hier erg serieus mee bezig en dit willen wij de komende jaren dan ook verder uitbouwen.

Bijenkast in kersenboomgaard